dinsdag 27 juli 2010

video

Een bron van vermaak. Ik vind het leuk om filmpjes te maken. Een weekendje Berlijn levert ook zomaar 2,5 uur film op. Doe je weinig mensen een plezier mee. Nee dan You Tube. Filmpjes maximaal 10 minuten. Je zou zeggen dat dat veel boeiend materiaal oplevert. Dat valt in de praktijk tegen. Erg veel rotzooi. Gelukkig zijn er voldoende waardevolle filmpjes te vinden. Zoek een onderwerp (bijvoorbeeld Nordic Walking) en zet er de term instructie bij. En voila, een aantal instructiefilmpjes over hoe te Nordic Walken.



En dit geldt voor heel veel onderwerpen. De instructiefilpjes van 23dingen is ook een mooi voorbeeld. Wellicht bruikbaar ter versterking van onze informatieve functie. Hoewel ook hier de betrouwbaarheid (net als bijvoorbeeld de wiki)niet gegarandeerd is.

Daarnaast kun je als bibliotheek natuurlijk heel goed You Tube gebruiken als pr-middel. Bijvoorbeeld met het game-weekend filmpje (zie blog van maart)! Bij volgende Gameweekend maar weer :)

1 opmerking:

  1. Het is jammer dat er niet meer van dit soort filmpjes op ons Youtube kanaal staan. Anders zou je onze klanten er zeker actief op kunnen attenderen. (Net zoals de "Bibliotheek Hoogeveen's photostream" op Flickr)
    Het filmpje dat je gemaakt hebt van het gameweekend verdient het om door een grotere groep (jongeren) gezien te worden. Dat is PR die deze groep volgens mij wel aanspreekt

    BeantwoordenVerwijderen